У Мінкульті показали нові фото наслідків удару по Одесі

Джерело: очільник МКІП Олександр Ткаченко.

У ніч на 23 липня росіяни завдали масованого удару по історичному центру Одеси. Одеська міська рада після консультацій з фахівцями МКІП працює над документуванням воєнних злочинів РФ.

Фото: МКІП

Вночі російські військові випустили по Одесі “Калібри”, “Онікси”, Х-22 та Іскандер-К, а також балістичні Іскандер-М.

“Жахливий обстріл Одеси російськими окупантами. Зруйнований Спасо-Преображенський собор в центрі Одеси, Будинок вчених, житлові будинки, портова інфраструктура. Центр Одеси знаходиться під охороною ЮНЕСКО. Але терористів це не хвилює, тому що покарання від міжнародної організації досі немає”, — наголосив міністр.

Фото: МКІП

Одеська міськрада також забезпечує первинну фіксацію стану будівель.

Внаслідок атаки відомо про 22 поранених людей, серед них четверо дітей. Одна людина загинула.

Фото: МКІП

ГУ ДСНС в Одеській області зазначило, що рятувальники ліквідовують наслідки удару. Психологи надають допомогу тим, хто цього потребує.

Фото: МКІП

На місцях розгорнуті “Пункти незламності”.

Фото: МКІП

Фото: МКІП

Фото: МКІП

Речник ОУВ “Таврія” полковник Владислав Волошин поінформував, що на Півдні російські війська застосовують тактику малих штурмових груп, із чисельністю особового складу до відділення, переважно без допомоги важкої техніки.

На фронті, у війні проти росіян, загинув військовий НГУ Василь Особа, — чоловік доньки мовознавиці Ірини Фаріон Софії Семчишин.

Офіцер 15 бригади оперативного призначення “Кара-Даг” НГУ Віталій Міловідов відзначив, що на Покровському напрямку вже протягом тижня ворог знову вдається до застосування броньованої техніки.

На Харківському напрямку загинув російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, який воював на стороні Збройних Сил України.

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що російські війська перекидають ракети С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту, адже вони там їм дуже потрібні.