Папа Римський запропонував голові РПЦ Кирилу зустрітися в аеропорту Москви

Джерело: росЗМІ

Папа Римський Франциск запропонував зустрітися з головним патріархом РПЦ Кирилом в одному з аеропортів Москви. Літак понтифіка здійснить дозаправку на шляху до Монголії.

Голова Світової спілки старовірів Леонід Севастьянов повідомив, що Папа Римський пропонує невідкладно зустрітися з патріархом РПЦ в одному з аеропортів Москви на шляху до Монголії.

Він згадав, що перша зустріч патріарха Кирила і Франциска відбулася у 2016 році на Кубі, в аеропорту Гавани. Перша зустріч глав римсько-католицької та російської православної церков відбулася у 2016 році на Кубі, в аеропорту Гавани. Це було першою зустріччю керівників двох церков після Великого розколу у 1054 році.

Папа Франциск неодноразово осуджував російську агресію і закликав вивести війська. Кирило підтримує вторгнення РФ.

Після початку повномасштабної війни Франциск і Кирило спілкувалися через Zoom, під час якої патріарх, за словами Папи Римського, з папірця зачитував причини, якими намагався виправдати російське вторгнення РФ в Україну. Тоді понтифік закликав припинити війну, зауважуючи, що Кирило не має бути “вівтарем” російського президента Володимира Путіна. Також понтифік сказав на конференції: “Священне ніколи не повинно бути опорою для влади, а влада — опорою для священного!”.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.