У Києві планують завершити будівництво Музею Голодомору у 2024 році

Джерело: Суспільне.

У середині 2024 року планують завершити будівництво другої черги Національного музею Голодомору-геноциду у Києві. На сьогодні виконано 68% усіх зовнішніх будівельних робіт.

За словами заступника генерального директора організації-генпідрядника Івана Сидоренка, наприкінці грудня цього року планують завершити зовнішні роботи й розпочати внутрішні.

“За планами добудови другої черги у нас основна мета – закінчити всі зовнішні роботи, завести всі комунікації, завершити благоустрій, щоб до зимового періоду у нас був закритий контур і підведено всі комунікації й була можливість виконувати роботи всередині приміщення”, – сказав Сидоренко.

Для зведення музею залучили 1,6 млрд гривень, останній транш від Верховної Ради становив 573 млн грн. Цей транш має стати останнім, але у випадку підвищення курсу долара – ціна на закупівлю матеріалів і обладнання підвищиться.

Фото: Суспільне

Оператором коштів виступає державне підприємство в системі Міністерства культури.

Планується побудувати пішохідний місток, що з’єднуватиме музей із паркінгом на Дніпровському схилі. У залах будуть представлені зали з постійними експозиціями та змінною експозицією.

Також музей буде містити три конференц-зали, науково-методичний центр, великі фондові сховища, бібліотеки, освітні класи, екскурсійне бюро, медпункт, кафе та гардеробну.

Одночасно відвідувати музей зможуть близько 1,5 тисяч осіб.

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.