Франція та Німеччина виступили проти продовження обмежень на експорт українського зерна

Джерело: The Guardian.

Франція та Німеччина виступили проти продовження обмежень на експорт українського зерна до Угорщини, Польщі, Словаччини, Румунії та Болгарії.

Вчора президент України Володимир Зеленський назвав плани продовжити обмеження експорту українського зерна абсолютно неприпустимими.

Таку позицію на зустрічі міністрів сільського господарства блоку в Брюсселі підтримали країни ЄС, включаючи Німеччину і Францію.

Зокрема, міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір заявив, що Європейська комісія повинна чітко дати зрозуміти, що будь-яке продовження обмежень неможливе.

Він наполягав на тому, що внутрішньополітичні суперечки у Польщі напередодні виборів, які відбудуться пізніше цього року, не повинні розігруватися “на спині України”.

Своєю чергою, міністр сільського господарства Франції Марк Фесно заявив, що не може бути ніяких односторонніх заходів, “ніяких індивідуальних авантюр, тільки колективна відповідь на виклик дестабілізації ринків”.

Речниця Єврокомісії Міріам Гарсія Феррер заявила, що Брюссель “дуже інтенсивно” працює з п’ятьма країнами-членами ЄС та Україною, намагаючись знайти рішення.

“Ці заходи є цільовими і тимчасовими. Вони були запроваджені у зв’язку з дуже специфічною ситуацією, пов’язаною з логістичними перешкодами та спрощенням торгівлі, яка склалася в цих прикордонних країнах”, – резюмувала речниця Єврокомісії.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…