«Ви повинні працювати в Україні та заради інтересів українського народу» – Зеленський звернувся до депутатів та посадовців

Джерело: Володимир Зеленський/Facebook

25 липня президент Володимир Зеленський звернувся до українських депутатів та посадовців, закликавши їх працювати заради народу, а не з метою особистого збагачення.

Глава держави зауважив, що нині мільйони українців максимально зосереджені не на своїх якихось бажаннях, а на захисті держави й життя. Тоді як деяким особам здається, що війна “десь далеко від них”.

Ніби купол Верховної Ради, чи стіни якихось там кабінетів, чи перелік якихось повноважень можуть закрити від реальності, – мовиться у зверненні Зеленського.

Він наголосив, що ніхто не пробачить ані депутатам, ані суддям, ані “воєнкомам” чи будь-яким іншим посадовцям протиставлення себе державі. Пояснивши, що для будь-яких державних посадовців мета особистого збагачення – це зрада державних принципів, зрада інтересів суспільства.

Зеленський закликав запам’ятати, що коли днями шукаєш зброю для держави, коли бачиш постійно, яку моральну силу здобули для України наші воїни для перемоги та збереження свободи, тоді будь-яке внутрішнє зрадництво, будь-який “пляж” замість інтересів України викликають щонайменше лють.

Я хочу, щоб мене зараз почули всі депутати, усі посадовці. Ви повинні працювати в Україні та заради інтересів українського народу. Я вдячний тим депутатам, які дійсно займаються інтересами держави. А ті, хто думає, як би побільше часу провести за кордоном, та шукають собі «вигідні» відрядження, щоб можна було їх поєднати з бізнесом, з друзями чи “пляжами”, – вас таких не буде, – резюмував президент.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.