Комітет ВР з питань гуманітарної політики не підтримав відставку Ткаченка

Джерело: Комітет гуманітарної та інформаційної політики

Парламентський комітет з питань гуманітарної по інформаційній політики не підтримав заявку про відставку глави Мінкульту України Олександра Ткаченка.

Тепер питання про відставку міністра розглядатимуть шляхом голосування в сесійній залі Верховна Рада України.

До складу комітету входять такі нардепи: Микита Потураєв (голова комітету), Микола Княжицький, Ірина Констанкевич, Тетяна Рябуха, Євгенія Кравчук, Павло Сушко, Єлізавета Богуцька, Олександр Кабанов, Юрій Павленко, Олександр Абдуллін, Гео Лерос, Олександр Санченко, Дмитро Нальотов, Андрій Боблях, Софія Федина, Олександр Качний, Володимир В’ятрович та Ренат Кузьмін.

Що передувало?

Олександр Ткаченко написав заяву на звільнення з посади голови Міністерства культури та інформаційної політики після звернення президента України Володимира Зеленського, в якому останній закликав уряд знайти позабюджетні кошти на актуальні культурні проєкти та розглянути заміну Ткаченку.

Перед цим у мережі виник скандал щодо виділення 33,6 млн гривень бюджетних коштів на знімання серіалу “СМТ Інгулець”. Українців обурило те, що під час повномасштабної війни уряд витрачає мільйонні кошти на виробництво комедійних серіалів, а не на допомогу ЗСУ.

Водночас голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв (фракція “Слуга народу”) прокоментував заяву про відставку глави Мінкульту Олександра Ткаченка. На його думку, парламент підтримає звільнення міністра, бо “знаходиться під впливом соцмереж”.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус має намір придбати 600 крилатих ракет Taurus, але ще не забезпечив необхідного фінансування.

У місті Кайл канадської провінції Саскачеван напередодні місцевих виборів виникла неабияка проблема: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активний на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс прокоментував візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.