Лондонський суд виправдав Кевіна Спейсі за всіма дев’ятьма звинуваченнями у справі про сексуальні домагання

Джерело: Reuters

26 липня суд присяжних Лондонського суду визнав американського актора театру і кіно, двічі лауреата премії “Оскар” Кевіна Спейсі невинним у справі про вчинення низки сексуальних насильств над чотирма чоловіками.

Після більш ніж 12-годинного обговорення присяжні виправдали оскароносного американського актора за дев’ятьма пунктами звинувачення.

Спейсі заплакав і вимовив “спасибі” дев’ятьом чоловікам і трьом жінкам-присяжним. Після того, як його звільнили з лави підсудних, він потиснув руки своїм адвокатам, перш ніж вийти із зали суду.

У травні 2022 року Спейсі було висунуто п’ять звинувачень у сексуальному насильстві, в яких йшлося про напад на трьох чоловіків у період між 2005 і 2013 роками. Хоча Спейсі не визнав свою провину, у листопаді Королівська прокуратура висунула ще сім звинувачень, пов’язаних із “низкою сексуальних насильств проти одного чоловіка між 2001 і 2004 роками”.

Згодом суддя у справі погодився долучити новий обвинувальний висновок із семи пунктів до попередніх п’яти, що призвело до єдиного судового процесу проти Спейсі за всіма звинуваченнями.

Звинувачення пов’язані з інцидентами в Лондоні та його околицях протягом 12-річного періоду, коли Спейсі працював художнім керівником у лондонському театрі Old Vic.

Спейсі, який отримав “Оскар” за найкращу чоловічу роль у фільмі “Краса по-американськи” (1999) і найкращого актора другого плану у фільмі “Звичайні підозрювані” (1995), сказав, що його “світ вибухнув”, коли його вперше звинуватив у сексуальному насильстві у 2017 році актор Ентоні Репп.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі офіційно завила, що не визнає результатів парламентських виборів у країні.

Війська РФ прорвалися на південь від Селидового до села Вишневе. Якщо вони його захоплять, можуть частково оточити Селидове. Аналітики наголосили, що захоплення Селидового наблизило б російські війська до головної мети — Покровська.

Український захисник, ветеран російсько-української війни Олександр Будько на псевдо “Терен”, котрий зазнав складного поранення на фронті, у результаті якого йому ампутували обидві нижні кінцівки до колін, у своєму зверненні розкритикував надмірну бюрократію при отриманні необхідних протезних комплектуючих. Попри обіцянки влади, система залишається складною та знеособленою, вимагаючи від ветеранів додаткових зусиль для отримання допомоги.

Начальник Служби відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області Руслан Ничік повідомив, що у регіоні відбудували ще один зруйнований російськими військами міст.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак на запитання щодо ситуації із корупцією в Україні заявив, що, мовляв, це так Росія намагається заплямувати імідж української влади.