«Залишаємося єдиними на шляху до членства в Альянсі» – Зеленський повідомив деталі засідання Ради Україна-НАТО

Джерело: Володимир Зеленський/Twitter

26 липня відбулося друге засідання Рада Україна-НАТО, присвячене зокрема безпековій ситуації в Чорноморському регіоні після виходу Росії з “зернової угоди”.

Президент Володимир Зеленський висловив вдячність Генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу та заступнику генсекретаря Мірчу Джоане за проведення цього важливого засідання. Він привітав “чітке й однозначне засудження Альянсом виходу Росії із зернової угоди”.

Глава Української держави також наголосив, що створена лише два тижні тому у Вільнюсі Рада вже зарекомендувала себе як ефективний механізм кризових консультацій.

Та запевнив, що Україна продовжуватиме виконувати свої зобов’язання стосовно забезпечення глобальної продовольчої безпеки, та цінує підтримку союзників у цьому питанні.

Залишаємось єдиними з Альянсом на шляху до членства в НАТО, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 25 липня президент України Володимир Зеленський провів зустріч із представниками Верховної Ради та Кабміну напередодні засідання Ради Україна-НАТО, аби підготувати практичні кроки для реалізації рішень Вільнюського саміту.

  • 22 липня президент України заявив, що попросив главу НАТО скликати засідання Ради Україна-НАТО для обговорення безпеки в Чорному морі,
  • 12 липня відбулося перше засідання Ради Україна-НАТО у Вільнюсі.
  • Володимир Зеленський казав, що днями відбудеться засідання Ради Україна – НАТО. За його словами, під час неї обговорять подолання кризової ситуації в Чорному морі та забезпечення роботи “зернового коридору”.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.