Сили ППО знищили 36 крилатих ракет ворога

Джерело: пресслужба Повітряних Сил ЗСУ

Надвечір 26 липня російські війська завдали масованого ракетного удару по території України.

Про удар “Калібрами” по обіді повідомлялося раніше. Наразі за уточненою інформацією було знищено не дві, а три крилаті ракети “Калібр”.

Одначе, близько 17.00 години ворог атакував українську територію з району Каспійського моря крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555. Зауважується, що було зафіксовано пуски 36 ракет із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

У пресслужбі уточнили, що ворожі ракети заходили в повітряний простір України з південно-східного напрямку, прямували на Захід, водночас постійно змінюючи напрямок польоту.

По маршруту слідування ракет працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація Повітряних Сил та ППО інших складових Сил оборони України, — мовиться у повідомленні.

Також близько 19.00 росіяни підняли в небо винищувачі МіГ-31К і завдали удару чотирма аеробалістичними ракетами Х-47 “Кинджал” у напрямку Хмельниччини.

Повідомляється, що за результатами бойової роботи протиповітряною обороною України знищено 36 повітряних цілей:

  • 3 крилаті ракети “Калібр”;
  • 33 крилаті ракети Х-101/Х-555.

Натомість стосовно наслідків пусків Х-47 “Кинджал” інформація уточнюється.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що метою ракетного удару РФ надвечір 26 липня зокрема була авіабаза у Старокостянтинові Хмельницької області.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.