Росія використовує в Україні вдосконалені ударні гелікоптери Ка-52 – британська розвідка

Джерело: Twitter міноборони Великої Британії

Британські розвідники зауважили, що Росія посилила свої війська у Запорізькій області, надавши їм модифіковані ударні гелікоптери Ка-52.

За жданими фахівців, в той час, коли ЗСУ продовжують контрнаступальні операції у запорізькій області, однією з найвпливовіших російських систем озброєння у цьому районі є ударний гелікоптер Ка-52.

Найімовірніше, що від початку повномасштабного вторгнення РФ втратила близько 40 таких гелікоптерів, проте вони завдали Україні чималих збитків.

Останніми місяцями Росія, посилила свої війська на півдні принаймні невеликою кількістю абсолютно нових варіантів Ка-52М: сильно модифікованого літака, вдосконаленого на досвіді Росії в Сирії.

Докази, що підтверджують використання нового варіанту Ка-52 в Україні, включають фотографії, опубліковані в соціальних мережах, на яких екіпаж позує біля нового літака та дякує добровольцям.

Ще одним ключовим удосконаленням парку Ка-52 є інтеграція нової протитанкової ракети LMUR, яка має радіус дії приблизно 15 км. Екіпажі Ка-52 швидко використали можливості для запуску цієї зброї за межі радіуса дії української ППО

  • 25 липня начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України капітан 1-го рангу Наталя Гуменюк зазначила, що через сезон “бавовни” росіяни стали відчувати “снарядний голод” на лівобережжі Херсонщини.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе.