Netflix оголосила нову посаду для роботи з ШІ на тлі страйків акторів і сценаристів

Джерело: Engadget.

У Netflix заявили про появу нової посади менеджера з продуктів платформи машинного навчання штучного інтелекту, за яку запропонували від $300 до $900 тисяч на рік. Заяву зробили на тлі того, як актори та сценаристи продовжують страйкувати з вимогою підняти заробітну плату до 3 500 доларів на день, тоді як багато акторів заробляють 200 доларів.

Планується, що штучний інтелект залучать до створення майбутніх розваг, а не тільки розробки нових алгоритмів для рекомендацій шоу та фільмів. Крім того, однією з вимог тих, хто долучився до протесту, було те, аби ШІ не залучали до створення або зміни сценаріїв.

В окремому розділі на вебсайті йдеться про те, що Netflix використовує ШІ “для оптимізації виробництва оригінальних фільмів і телешоу”.

Посада з подібною величезною заробітною платою – не єдина в компанії. Наприклад, технічному директору для генеративного штучного інтелекту у своїй розвиваючій ігровій студії платять річну зарплату до 650 тисяч доларів. Наприклад, в іспанському реаліті-шоу “Глибоке підроблене кохання” вже засканували обличчя учасників для створення “глибоких фейків”. Також ігрова студія використовує генеративний штучний інтелект для створення наративів і діалогів.

Netflix оголосила про посаду після того, як Альянс кіно- та телевізійних продюсерів (AMPTP) запропонував одноразову оплату в розмірі 200 доларів за день, щоб виконавці могли використовувати CGI-симулякри зі штучним інтелектом. У повідомленні йшлося, що у такому випадку компанія буде “володіти цим сканом (акторів, – ред.), їхніми зображеннями, їхньою подобою та матиме змогу використовувати їх протягом решти вічності в будь-якому проєкті, який вони хочуть, без згоди та компенсації”.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.