Верховна Рада підтримала відставку міністра культури Олександра Ткаченка

Джерело: народні обранці Ярослав Железняк та Олексій Гончаренко

27 липня Верховна Рада підтримала заяву голови міністерства культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка про відставку.

Під час голосування за відставку Ткаченка проголосував 321 народний обранець. Ще двоє були проти, шестеро утримались, а 25 нардепів не голосували.

“Питання призначення нового міністра сьогодні не стоїть у порядку денному і, скоріш за все, не буде на цьому тижні”, – написав Железняк.

Під час голосування вже колишній глава Мінкульту також був присутнім у залі парламенту та виступив перед народними депутатами.

Нардеп Гончаренко зауважив, що під час виступу Ткаченка деякі нардепи “Слуги народу” періодично аплодували ексміністру.

Гончаренко також повідомив, що проти відставки Ткаченка проголосували двоє “слуг” – Андрій Яременко та Єлізавета Богуцька.

Що передувало?

Олександр Ткаченко написав заяву на звільнення з посади голови Міністерства культури та інформаційної політики після звернення президента України Володимира Зеленського, в якому останній закликав уряд знайти позабюджетні кошти на актуальні культурні проєкти та розглянути заміну Ткаченку.

Перед цим у мережі виник скандал щодо виділення 33,6 млн гривень бюджетних коштів на знімання серіалу “СМТ Інгулець”. Українців обурило те, що під час повномасштабної війни уряд витрачає мільйонні кошти на виробництво комедійних серіалів, а не на допомогу ЗСУ.

Своєю чергою, голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв (фракція “Слуга народу”) прокоментував заяву про відставку глави Мінкульту Олександра Ткаченка. На його думку, парламент підтримає звільнення міністра, бо “знаходиться під впливом соцмереж”.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…

Правоохоронці затримали чергових підпалювачів, які скоювали злочини за вказівками Росії.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву лідера РФ Володимира Путіна про оточення українських військових у Курській області, назвавши це “відвертою дезінформацією”.

Російські військові внесли технічні зміни у керовані авіаційні бомби (КАБи) і тепер вони летять на більшу відстань.