Донеччина: за добу росіяни завдали 20 ударів, є загиблі та поранені

Джерело: Головне управління Національної поліції у Донецькій області.

Протягом доби російські армійці обстріляли 16 населених пунктів у Донецькій області, внаслідок чого є загиблі та поранені серед мирних мешканців.

Під ворожим вогнем перебували: міста Залізне, Красногорівка, Курахове, Торецьк, Часів Яр, смт Велика Новосілка, Нью-Йорк, Очеретине, села Білокузьминівка, Благодатне, Васюківка, Іванівське, Кліщіївка, Макарівка, Новомихайлівка, Соловйове.

Російські армійці атакували мирне населення з авіації, РСЗВ “Ураган”, “Град”, артилерії.

Внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено 30 цивільних об’єктів – 28 житлових будинків, автомобіль, електропідстанцію.

Зображення: Головне управління Національної поліції у Донецькій області

Керовану авіабомбу “ФАБ-250” росіяни скинули на селище Нью-Йорк. Руйнувань зазнали 12 приватних осель.

Крім того, зі “Смерчів” та артилерії російські окупанти обстріляли Торецьк. Двох осіб поранено, пошкоджено 8 приватних будинків.

По місту Залізне росіяни гатили з артилерії. Вбили одну цивільну особу та одну поранили. Руйнувань зазнав багатоквартирний будинок. Під артилерійський обстріл потрапив і Часів Яр, снаряди влучили у багатоквартирний будинок.

Зображення: Головне управління Національної поліції у Донецькій області

Також внаслідок російських ударів є поранені у Васюківці, Красногорівці, Новомихайлівці та Соловйовому.

Зазначимо, що загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України у Донецькій області від рук російських загарбників загинуло 1 635 осіб, ще 3 905 осіб зазнали поранень. Проте, ці дані – без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі, адже поки що там неможливо встановити точну кількість постраждалих.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.