Німеччина спрямує 900 тисяч євро на підтримку книговидавничої галузі України

Джерело: Міністерство культури та інформаційної політики України.

У Німеччині розпочався новий урядовий проєкт, у межах якого 900 тисяч євро буде спрямовано на підтримку української книжкової сфери.

Цей проєкт має на меті підтримати книговидання в Україні та сприяти обміну інформацією та досвідом між українською та німецькою культурними сферами.

Зокрема, у межах низки окремих проєктів заплановане надання підтримки українським авторам, видавцям та особам, які працюють у медійній сфері.

Відповідає за реалізацію проєкту Біржовий союз німецької книжкової торгівлі в тісній співпраці з такими інституціями, як Франкфуртський книжковий ярмарок, Український інститут книги, Національний культурно-мистецький та музейний комплекс “Мистецький арсенал”, професійне медіа про читання і книговидання “Читомо” й Goethe-Institut Україна.

Сприяння надаватиметься, зокрема, створенню колекції німецької літератури в українських бібліотеках, запрошенню українських авторів до німецьких книгарень та інших літературних інституцій, “Українській видавничій премії”, англомовній онлайн-платформі, присвяченій літературі з України й інших країн регіону. А також представленню України на Франкфуртському книжковому ярмарку. Тривалість програми — до червня 2024 року.

“Широкомасштабне вторгнення Росії в Україну є водночас системною війною проти української культури й суспільної ідентичності. Це проявляється скрізь, де російська агресія прицільно спрямовується на бібліотеки, друкарні й літературні інституції. За таких обставин украй важкою стала робота видавництв, надзвичайно ускладнився доступ населення до літератури. Тим важливішою стала ініціатива Біржового союзу німецької книжкової торгівлі щодо посилення обміну інформацією та досвідом між німецькою та українською сферами книговидання”, – сказала міністерка з питань культури Німеччини Клаудія Рот.

Правоохоронці затримали чергових підпалювачів, які скоювали злочини за вказівками Росії.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву лідера РФ Володимира Путіна про оточення українських військових у Курській області, назвавши це “відвертою дезінформацією”.

Російські військові внесли технічні зміни у керовані авіаційні бомби (КАБи) і тепер вони летять на більшу відстань.

В Україні накопичено достатні запаси паливно-мастильних матеріалів для стабільного проходження осінньо-зимового періоду. 

За даними ЗМІ американці, які створюють фейкові новини про кандидатку на пост президента США Камалу Гарріс, працюють на розвідку Росії.