Сили оборони вжили заходів для захисту портової інфраструктури – Гуменюк

Джерело: коментар Наталії Гуменюк в етері телемарафону

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк повідомила. що Сили оборони вжили заходів для посилення захисту портової інфраструктури України.

“Сподіваємось, що вжиті заходи будуть досить ефективними, але спостерігаючи за тим, що ворог взяв певну паузу, можна зробити висновок, що він готується до наступних атак за можливо новою тактикою”, — пояснила Гуменюк.

Вона додала, що станом на цей час росіяни фактично удвічі скоротили корабельне угрупування у морі через шторм.

Зараз у Чорному морі шість кораблів, а в Азовському – один.

“Збирають надводну обстановку. Ракетоносії в пунктах базування, на бойовому чергуванні вони не спостерігаються. Також продовжується курсування великих десантних кораблів вздовж поромної переправи”, – сказала вона.

Гуменюк також прокоментувала погрози росіян цивільним суднам.

“На цивільні екіпажі здійснюється психологічний тиск, тому що велика присутність кораблів у Чорному морі звісно їх бентежить. Знаючи про те, що росіяни здатні вдаватись до будь-яких безпрецедентних дій, судновласники намагаються обходити ті райони, де можливі ось такі зіткнення, навіть на інформаційному рівні. Фактично над Чорним морем проголошено, що відкритістю українських портів керує наразі Росія”, – наголосила вона.

  • За даними британських розвідників, Росія вивела у Чорне море сучасний корвет “Сергей Котов”. Імовірно, він буде використовуватись для перехоплення комерційних суден.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…