До Одеси прибула місія ЮНЕСКО для оцінки шкоди від ракетних ударів РФ

Джерело: Одеська міська рада

Сьогодні, 29 липня, до Одеси прибула місія Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) для оцінки шкоди завданої культурним і релігійним об’єктам ракетними ударами російської армії впродовж 19-23 липня.

“Роботу розпочато. Місія фіксуватиме наслідки атак росіян, все документуватиме”, – зазначив міський голова Геннадій Труханов.

Нагадаємо, що у ніч на 23 липня росіяни завдали масованого удару по історичному центру Одеси.

Вночі 23 липня російські військові випустили по Одесі “Калібри”, “Онікси”, Х-22 та Іскандер-К, а також балістичні Іскандер-М.

Внаслідок російської масованої атаки історичного центру Одеси пошкоджено 25 пам’яток архітектури. Зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Заступник керівника Офісу президента України Олексій Кулеба наголосив, що всього пошкоджено 44 будівлі в Одесі.

8 липня російські війська здійснили черговий масований ракетний удар по території України. Наразі повідомлять про зростання кількості загиблих до 36 осіб.

8 липня, внаслідок чергового російського масованого ракетного удару загинув лось, котрий перебував на реабілітації у Центрі порятунку диких тварин Наталії Попової. Тварина перелякалася вибухів, та розігнавшись, вдарився об стіну.

У НЕК Укренерго повідомили, що з 9 по 24 липня не проводитимуться вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області.

Російська економіка може постати перед проблемою “тихої кризи” у другій половині 2024 року. Аналітики пояснюють, що основні рушійні сили економічного зростання (споживання громадян і капітальні інвестиції) перебуватимуть під загрозою через ймовірне підвищення центробанком РФ ключової ставки.

Європейський Союз щонайменше вдвічі переоцінює свої потужності з виробництва артилерійських снарядів калібру 155 мм і порушує обіцянки обсягів постачань в Україну. За даними журналістського розслідування, європейські виробники здатні виготовляти приблизно вдвічі менше боєприпасів (БК), ніж заявляє Брюссель.