В TikTok опублікували відео, створене ШІ, на якому хлопчик розповідає про те, як його вбили

Джерело: Sky news

TikTok попросили вибачитися перед сім’єю Джеймса Балджера за поширення “страшних” відео, згенерованих штучним інтелектом (ШІ), на яких хлопчик розповідає подробиці своєї смерті.

12 лютого 1993 року хлопчика викрали з торгового центру у Великій Британії в графстві Мерсісайд Джон Венейблс і Роберт Томпсон, яким на той час було по 10 років. Хлопці катували дитину, а потім вбили.

Камера відеоспостереження показує, як Джеймса (ліворуч) ведуть у торговий центр перед тим, як його вбили.

Фото: Sky news

Вбивці Венейблс і Томпсон, були засуджені до довічного ув’язнення, але у 2001 році звільнені за ліцензією з новими іменами.

Венейблса знову відправляли до в’язниці у 2010 і 2017 роках, останній раз за зберігання непристойних зображень дітей. У 2020 році йому відмовили в умовно-достроковому звільненні.

На відео, яке опублікували в TikTok, анімували фотографію дитини та згенерували його голос і він розповідає про свою смерть.

TikTok видалив відео через порушення правил мережі.

Мати хлопчика, Деніз Фергюс, повідомила, що відео “небезпечне” і вимагала їх видалити.

Кім Дарбі, голова Меморіального тресту Джеймса Балджера, розповіла, що на платформі було понад 100 подібних відео і деякі все ще є.

“Це абсолютно шокуюче. Деніз не проти, коли люди говорять про Джеймса і про те, що сталося, тому що це підвищує обізнаність, особливо для молодого покоління, але це перейшло межу. TikTok повинен принести їй особисті вибачення та запевнити, що їх усіх буде видалено”, – зазначила Кім.

TikTok заявив, що “на нашій платформі немає місця для тривожного контенту такого характеру”, а “синтетичні” засоби масової інформації, які показують образи молодих людей, заборонено та буде видалено.

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.

Вчені з Університету Джорджа Вашингтона дійшли висновку, що чорний шоколад та інші продукти з какао можуть містити шкідливі метали, зокрема свинець та кадмій.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Ірландський актор Баррі Кеоган приєднався до зіркового складу фільму “Гострі картузи”.