До України йде сильна спека: повітря місцями прогріється до +40 градусів

Джерело: синоптикиня Наталія Діденко

Українська синоптикиня Наталія Діденко повідомила, що до України йде сильна спека. Місцями температура повітря сягатиме +40 градусів.

За її даними вже наприкінці цього тижня, 4-6 серпня, у більшості областей України повітря прогріється до +32…+39 градусів, а на сході та півдні, імовірно, стовпчики термометрів покажуть +40 градусів.

Не зачепить сильна спека лише західні області.

Синоптикиня попередила, що висока температура на півдні та сході очікується вже найближчими днями, проте до сильної спеки слід готуватись все ж наприкінці тижня.

“Передивіться справність кондиціонера, вентилятора, купіть додому пакуночок води без газу, уважно придивляйтеся до поведінки кота, нізащо не залишайте тварин в автомобілі, підкупіть щось від артеріального тиску, заплануйте поробити краще щось вдома, поменше бігайте по вулиці, не вминайте гарячий асфальт, виходьте ввечері в найближчий сквер, у двір, в парк – буде легше дихати”, – попередила Діденко.

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.

Вчені з Університету Джорджа Вашингтона дійшли висновку, що чорний шоколад та інші продукти з какао можуть містити шкідливі метали, зокрема свинець та кадмій.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Ірландський актор Баррі Кеоган приєднався до зіркового складу фільму “Гострі картузи”.