«Атакують людей, які є справжніми громадянами своєї країни»: депутатка Київради захистилась за колег, яким повідомили про підозру

Повідомляє Людмила Ковалевcька в Facebook

Сьогодні, 1 серпня повідомили про підозру в ухиленні від обов’язків військової служби трьом депутатам та одному помічнику депутата Київської міської ради. Столична депутатка Людмила Ковалевcька захистилась за своїх колег та зазначила, що підозру вручили безпідставно.

“Сьогодні вручили підозру трьом депутатам Київської міської ради. Двоє з них – мої друзі і однопартійці – Ігор Хацевич і Олег Левченко. Всі троє у перший день повномасштабного вторгнення записались у тероборону. Бо не могли інакше. Я памʼятаю, як у кінці лютого 2022 року, найстрашнішого місяця у житті кожного українця, я приїжджала на Лаврську, привозила продукти, розподіляла якісь ковдри, робила купу всього, що зараз і не згадати, а мене зустрічали і обіймали Олег, Ігор і Михайло Терентьєв, яких так незвично було бачити озброєними і у військовій формі… там ще багато було друзів, колег, знайомих. І не тільки там, а по всій Україні”, – написала Людмила.

Вона додала що намагаються “знищити будь-яких конкурентів, атакують людей, які є справжніми громадянами своєї країни”.

Ковалевcька також зазначила, що справа “розвалиться в суді”.

“Ця справа ДБР не варта виїденого яйця. Вона розвалиться у суді. Основне завдання – завдати ще одного медійного удару по конкурентах і висвітлити це у єдиному правдивому і неупередженому марафоні теленовин. Але бруд, який вилито на людей, залишиться безкарним. Я вже не кажу про нерви, життя і здоровʼя”.

ДОВІДКОВО. Депутатам Київської міської ради повідомлено про підозру в ухиленні від обов’язків військової служби. Четверо військовослужбовців з однієї військової частини ТРО, троє з яких є столичними депутатами та один – помічником депутата Київради, протягом року не з’являлись на службу.

Замість військової служби вони оформили відрядження до Київської військової державної адміністрації. Один із депутатів навіть отримував заробітну плату з тієї частини, в якій, як стверджували, проходив службу. При цьому вони отримували грошове забезпечення з тієї частини, де фактично не проходили службу.

Наразі вирішується питання про застосування запобіжного заходу щодо цих осіб.

  • До Верховної Ради надійшла заява від Андрія Холодова, який у партії “Слуга народу”, про складання повноважень народного депутата України.
  • Служба безпеки та ДБР зібрали доказову базу на народного депутата України, котрий, попри заборону для посадовців на виїзд за кордон під час повномасштабної війни, поїхав відпочивати на острови в Індійському океані. Нині нардепу повідомлено про підозру.
  • 27 липня народні депутати проголосували за позбавлення депутатських повноважень Юрія Арістова – парламентарія від фракції “Слуга народу” та заступника голови комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, який потрапив у скандал через незаконний виїзд на Мальдіви на відпочинок.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі офіційно завила, що не визнає результатів парламентських виборів у країні.

Війська РФ прорвалися на південь від Селидового до села Вишневе. Якщо вони його захоплять, можуть частково оточити Селидове. Аналітики наголосили, що захоплення Селидового наблизило б російські війська до головної мети — Покровська.

Український захисник, ветеран російсько-української війни Олександр Будько на псевдо “Терен”, котрий зазнав складного поранення на фронті, у результаті якого йому ампутували обидві нижні кінцівки до колін, у своєму зверненні розкритикував надмірну бюрократію при отриманні необхідних протезних комплектуючих. Попри обіцянки влади, система залишається складною та знеособленою, вимагаючи від ветеранів додаткових зусиль для отримання допомоги.

Начальник Служби відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області Руслан Ничік повідомив, що у регіоні відбудували ще один зруйнований російськими військами міст.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак на запитання щодо ситуації із корупцією в Україні заявив, що, мовляв, це так Росія намагається заплямувати імідж української влади.