Warner Bros. попросила вибачення у японців через меми про «Барбінгеймер»

Джерело: Vice.

Акаунт у Twitter Барбі в Японії попросив вибачення у громадян Японії через участь своїх західних колег у популярному мемі про “Барбінгеймера”. Компанія Warner Bros. Pictures of Japan пояснила, що феномен цих мемів не був офіційним чи санкціонованим творінням студії.

В Японії фільм про Барбі вийде на екрани 11 серпня, а 9 серпня буде 78-а річниця атомного бомбардування міста Нагасакі. У світі вже з’явилося багато мемів на тему фільмів про створення атомної бомби “Оппенгеймер” і “Барбі”.

Різноманітні акаунти Барбі в соціальних мережах обігравали цей зв’язок, оскільки обидві стрічки вийшли в один день. Наприклад, були меми, де Барбі з Кеном їдуть в автівці на тлі атомного вибуху, або атомний вибух показують у кольоровій палітрі фільму про ляльку.

“Це буде літо, яке запам’ятається”, – писав офіційний акаунт про Барбі.

У компанії зазначили, що нині існує рух закордонних фанатів, які рекомендують переглянути обидві роботи. Проте цей рух не є офіційним. Після публікації вибачень твіт з американського акаунту, присвяченому фільму “Барбі”, було видалено.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.