Донеччина: за добу росіяни завдали 20 ударів по житловому сектору, є поранені

Джерело: Головне управління Національної поліції у Донецькій області.

Протягом доби російські армійці обстріляли 13 населених пунктів у Донецькій області, внаслідок чого є поранені серед мирних мешканців.

Російські армійці атакували мирне населення авіабомбами “ФАБ-500”, ракетами, РСЗВ “Смерч”, “Ураган”, “Град”, артилерією, танками.

Під ворожим вогнем перебували міста Авдіївка, Вугледар, Гірник, Дружківка, Красногорівка, Курахове, Торецьк, Часів Яр, смт Велика Новосілка, села Благодатне, Острівське, Рай-Олександрівка, Соловйове.

Внаслідок ворожих атак пошкоджено 29 цивільних об’єктів: 26 приватних будинків, господарську споруду, складське приміщення, ЛЕП.

З артилерії росіяни обстріляли Курахове, поцілили у дві приватні оселі. Поранено 45-річних чоловіка та жінку.

Ще одна цивільна особа зазнала поранень у Часовому Яру. Також через окупантів травмувалася людина в Райгородку, наступивши на невідомий вибуховий пристрій біля озера.

Крім того, авіабомбу “ФАБ-500” росіяни скинули на Велику Новосілку. У Вугледарі снарядами пошкоджено 9 осель.

По Дружківці російські армійці гатили зі “Смерчів” – пошкоджено приватний будинок. Рай-Олександрівку накрили “Ураганами”, постраждали 7 домівок.

Крім того, сьогодні після опівночі під ударом російських терористів опинився Слов’янськ. Ворог випустив по місту три ракети “С-300”. Пошкоджено підприємство та цивільний автомобіль. Інформації про постраждалих не надходило.

Зазначимо, що загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України у Донецькій області від рук російських загарбників загинуло 1 639 осіб, ще 3 922 особи зазнали поранень. Проте, ці дані – без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі, адже поки що там неможливо встановити точну кількість постраждалих.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.