Путін після розмови з Ердоганом запланував візит до Туреччини

Джерело: департамент комунікацій при апараті президента Туреччини

2 серпня відбулась телефонна розмова між президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та президентом Росії Володимиром Путіним. Під час розмови лідери країн домовились про візит Путіна до Анкари.

“Президент Реджеп Тайїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Під час зустрічі лідери двох країн домовилися про візит Путіна до Туреччини”, – мовиться у повідомленні.

Під час перемовин сторони обговорили “Чорноморську зернову ініціативу”. Ердоган, зокрема, наголосив, що під час війни не потрібно додаткової ескалації. Він додав, що зернова угода є важливим містком до миру.

“Зазначаючи, що довгострокове припинення Чорноморської ініціативи не принесе нікому користі, і що найбільше постраждають країни, які потребують зерна та мають низькі доходи, президент Ердоган заявив, що ціни на зернові, які знизилися на 23 відсотки протягом періоду впровадження, зросли на 15 відсотків за останні два тижні”, – повідомляє департамент комунікації турецького лідера.

Туреччина, за словами Ердогана, продовжить докладати інтенсивних зусиль і дипломатії для продовження Чорноморської ініціативи.

Крім цього, Ердоган подякував Путіну за два протипожежні літаки-амфібії, які Росія надіслала Туреччині для боротьби з лісовими пожежами. Він також висловив задоволення висхідним інтересом російських туристів до Туреччини й переконання, що цього року буде побито рекорд у туризмі.

Варто зауважити, що у Кремлі підтвердили переговори президентів, але поки що без подробиць.

  • Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після робочої поїздки до Саудівської Аравії, Катару та Об’єднаних Арабських Еміратів планує зустрітися з російським лідером Володимиром Путіним. Під час зустрічі Ердоган хоче обговорити з очільником Кремля “зернову угоду”, з якої РФ вийшла 17 липня.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Міністерство охорони здоровʼя України створило механізми для проведення щеплення проти грипу в аптеках. Ініціатива спрямована на покращення доступу українців до цієї медичної послуги та дозволяє оперативно реагувати на епідемічні загрози.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

В Офісі Генерального прокурора розслідують можливі зловживання під час отримання прокурорами груп інвалідності. Згідно з попередніми результатами, загалом показник кількості осіб з інвалідністю в органах прокуратури не перевищує 10% по регіонам.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш прилетів до Казані на саміт БРІКС і спробував коровай. Його візит до Росії різко розкритикував заступник головного редактора Bild Пауль Ронцхаймер.