Прем’єрка Італії подала до суду на вокаліста британського гурту Placebo за те, що він назвав її «фашисткою»

Джерело: La Repubblica.

Премʼєр-міністерка Італії Джорджія Мелоні подала позов до суду на вокаліста британського рокгурту Placebo Браяна Молко за наклеп та образи.

Під час концерту в Турині 11 липня Молко між виступами вигукнув зі сцени: “Ваша Джорджія Мелоні – расистка, фашистка, нацистка”.

Це сталося на початку концерту. Крім того, під час концерту соліст гурту Placebo виступив ще з кількома політичними зверненнями, зокрема закликав посилити захист прав небінарних і трансгендерних осіб.

За інформацією La Repubblica, згодом прокуратура Турина порушила справу про неповагу до державних інституцій у справі про слова, сказані Молко.

Кілька днів тому адвокати прем’єрки Італії подали позов до суду за наклеп.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі офіційно завила, що не визнає результатів парламентських виборів у країні.

Війська РФ прорвалися на південь від Селидового до села Вишневе. Якщо вони його захоплять, можуть частково оточити Селидове. Аналітики наголосили, що захоплення Селидового наблизило б російські війська до головної мети — Покровська.

Український захисник, ветеран російсько-української війни Олександр Будько на псевдо “Терен”, котрий зазнав складного поранення на фронті, у результаті якого йому ампутували обидві нижні кінцівки до колін, у своєму зверненні розкритикував надмірну бюрократію при отриманні необхідних протезних комплектуючих. Попри обіцянки влади, система залишається складною та знеособленою, вимагаючи від ветеранів додаткових зусиль для отримання допомоги.

Начальник Служби відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області Руслан Ничік повідомив, що у регіоні відбудували ще один зруйнований російськими військами міст.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак на запитання щодо ситуації із корупцією в Україні заявив, що, мовляв, це так Росія намагається заплямувати імідж української влади.