Серед 900 тисяч військовослужбовців, які мають право на УБД, оформлені зараз лише 30 тисяч – Порошенко ініціює спрощену процедуру

Джерело: Європейська Солідарність.

Петро Порошенко озвучив статистику: з 900 тисяч військовослужбовців, які мають право на УБД, зараз оформлені лише 30 тисяч. Причина – бюрократичні перешкоди.

“Ми з’ясували, що серед 900 тисяч військовослужбовців, які мають право на УБД, оформлені зараз лише 30 тисяч. Бо треба писати заяву, збирати довідки, проходити різні комісії в різних міністерствах. Ми вважаємо, що ця паперова тяганина – абсолютно непотрібна”, – вважає Петро Порошенко.

У зв’язку з такою ситуацією, під час засідання робочої групи в парламенті з питань військових Порошенко ініціював процедуру, за допомогою якої бійці матимуть можливість за QR-кодом узаконити свій статус УБД. Ця ініціатива підвищить рівень соціального захисту військових. Порошенко сподівається на введення нової процедури вже наприкінці серпня.

“Ми готові також вислухати інші побажання, інші питання, щоб ми це довели до суті. Українські воїни – наш пріоритет. І ми маємо захистити їхню гідність”, – переконаний політик.

  • В Україні волонтери розробили недорогу крилату ракету, яка, як сподіваються, зможе “подолати” російську протиповітряну оборону, щоб ракети з боєголовками з більшою ймовірністю досягали своїх цілей.
  • Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук наголосила, що гуманітарні та волонтерські організації теж мають сформувати свій кадровий резерв для майбутньої роботи у звільненому від російських загарбників Криму.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.