У Хмельницькій області розстріляли гніздо родини лелек

Джерело: ГО Екозахист Старокостянтинів у Facebook

У Хмельницькій області, в селі Новоселиця Старокостянтинівської громади, невідомі розстріляли гніздо родини лелек.

“В кублі була пара птахів і двоє їхніх діток. Малих ні живих, ні мертвих не знайшли, одну пташку поранено, в кублі – одна непошкоджена”, – зазначили в  ГО Екозахист Старокостянтинів.

Маленьких лелек так і не знайшли, одна доросла птаха зазнала поранення, її відвезли до лікарні, де діагностували відкритий перелом крила.

Фото: ГО Екозахист Старокостянтинів у Facebook

За словами місцевих жителів, вони чули, як гучно приїхав мотоцикл та було чути чоловічий сміх, а потім постріли.

“Викликали поліцію, Хмельницьке телебачення та нашу організацію. Птаха зараз оперують”, – вказано в дописі зоозахисників.

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.

Представники охорони здоров’я США підтвердили випадок захворювання на пташиний грип у пацієнта, який не контактував безпосередньо з інфікованими тваринами.

За даними сайту Downdetector.com, платформа соціальних медіа X в суботу, 7 вересня, відновила роботу після збою, який тривав менше ніж годину.