Через посилення спеки споживання електроенергії продовжує стрімко зростати – «Укренерго»

Джерело: “Укренерго”.

Через підвищення температури повітря та масове використання кондиціонерів рівень споживання електроенергії продовжує стрімко зростати.

В “Укренерго” пояснили, що енергосистема може безпечно працювати тільки, якщо в ній витримується баланс: споживання електроенергії дорівнює виробництву електроенергії.

“Проста рівність, але підтримувати її складно. Особливо в ці вихідні. Споживання через посилення спеки й масове використання кондиціонерів стрімко зростає, тож на такий же обсяг має зростати й виробництво”, – повідомили в компанії.

А також зазначили, що електростанціям зараз складно збільшити потужність, тому що значна кількість блоків ремонтується та готується до посиленої роботи взимку.

В “Укренерго” закликали українців допомогти енергосистемі пройти цей складний період й економно споживати електроенергію, особливо у пікові години з 16:00 до 23:00.

Зокрема, у компанії дали декілька порад:

  • Кондиціонер краще замінити на більш економний вентилятор. Якщо це неможливо, то охолоджуйте приміщення не нижче 23˚С.
  • Потужні електроприлади необхідно вимикати або користуватися ними по черзі.

“Такі прості дії значно зменшать навантаження на енергосистему. А енергетики зможуть краще підготуватися до зими”, – резюмували в “Укренерго”.

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.