Британська розвідка розкрила втрати серед російських генералів на війні в Україні

Джерело: Міноборони Великої Британії

Від початку російського повномасштабного вторгнення в Україну щонайменше 6 російських командувачів були звільнені і 10 генералів загинули.

“Погана результативність ЗС РФ під час вторгнення в Україну дорого обійшлася російському військовому керівництву, що, ймовірно, призвело до звільнення щонайменше шести командирів з початку бойових дій у лютому 2022 року”, – мовиться у зведенні.

Йдеться, зокрема, про звільнення командувачів Східного та Західного військових округів Росії.

Так, генерала-полковника Олександра Чайка було звільнено з посади командувача Східного військового округу у травні 2022 року.

Генерал-полковник Олександр Журавльов, командувач Західного військового округу з 2018 року, був відсутній на святкуванні Дня ВМФ Росії в Санкт-Петербурзі 31 липня 2022 року, і, швидше за все, його замінив генерал-лейтенант Володимир Кочетков.

Генерал Олександр Дворніков був зміщений після отримання загального командування операцією в Україні, а генерал Сергій Суровікін прийняв командування Південним угрупуванням військ від генерала Геннадія Жидка.

“Ці звільнення посилюються тим, що на полі бою в Україні загинули щонайменше 10 російських генералів. Сукупний вплив на узгодженість командування, ймовірно, посилює тактичні та оперативні проблеми Росії”, – йдеться у повідомленні.

  • За даними розвідки Сполученого Королівства, щонайменше половина воїнів Повітряно-десантних військ РФ, що були відправлені на війну в Україну минулого року, вже загинули або зазнали поранень.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.