Росіяни обстріляли житлові будинки у Покровську: загинуло п’ять осіб

Джерело: пресслужба МВС

Надвечір 7 серпня російські війська завдали ракетних ударів по багатоповерховим будинкам у Покровську на Донеччині. Внаслідок двох ударів загинуло п’ять осіб, травмовано – 31.

Станом на 22:00 кількість травмованих зросла до 31 особи. З них – 19 працівників поліції, п’ять рятувальників ДСНС та одна дитина.

Внаслідок першого прильоту загинуло чотири особи. Під час повторного обстрілу загинув заступник начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області.

Ще четверо рятувальників, вісім поліцейських та троє цивільних травмовані. Працівники ДСНС та МВС першими прибули на місце обстрілу рятувати людей.

Наразі пошуково-рятувальні роботи тривають.

Президент Володимир Зеленський прокоментував обстріл у Покровську, зазначивши, що РФ намагається залишити від міста “тільки розбите й обпалене каміння”.

Мусимо зупинити російський терор. Кожен, хто бʼється за свободу України, рятує життя людей. Кожен у світі, хто допомагає Україні, разом із нами переможе терористів. Росія відповідатиме за все, що накоїла в цій страшній війні, — мовиться у дописі глави держави.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.