У Львівській області правоохоронці викрили священника, який допомагав чоловіку незаконно виїхати з України

Джерело: Поліція Львівської області

На Львівщині правоохоронці викрили священнослужителя в організації незаконного переправлення чоловіка за кордон.

За даними правоохоронців, затриманим є 31-річний священнослужитель однієї з релігійних громад.

Він виготовив військовозобов’язаному громадянину фіктивні документи, завдяки яким той отримав можливість перетнути державний кордон України під час дії воєнного стану. У фіктивних документах було зазначено, що громадянин, який намагався виїхати з України, нібито є дияконом цієї релігійної громади.

Священнослужителя викрили оперативники Управління міграційної поліції у Львівській області спільно з оперативниками Державної прикордонної служби та слідчими відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури.

4 серпня правоохоронці затримали зловмисника та його “клієнта” під час спроби перетину державного кордону України.

Слідчі повідомили священнослужителю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу. Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.