В Італії відбудеться премʼєрний показ українського фільму «Памфір»

Джерело: Державне агентство України з питань кіно.

В Італії відбудеться премʼєра стрічки українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука “Памфір”.

Стрічку можна буде переглянути у кінотеатрі Cinema Troisi з 10 по 22 серпня. Дистриб’ютором виступає Movies Inspired S. A. S.

Події фільму “Памфір” розгортаються у західних областях України напередодні традиційного карнавалу до свята Маланки. Головний герой – Леонід на прізвисько Памфір, контрабандист у минулому, обрав чесне життя та долю заробітчанина в Європі. Після тривалої відсутності Памфір повертається додому, щоб возз’єднатися з сім’єю. Безумовна любов сім’ї має побічну дію і змушує головного героя звернути на ризикований шлях із незворотними наслідками.

За словами актора Олександра Яцентюка, який зіграв Памфіра, робота над фільмом зайняла півтора року. Працювали над найменшими деталями образу, наприклад, над пластикою героя. Для ролі актору довелося набрати 17 кілограмів. Глибше зрозуміти своїх персонажів допомагали тривалі репетиційні експедиції. Актори їздили в Карпатські гори і жили за традиціями справжньої гуцульської родини.

Зазначимо, що  “Памфір” – результат спільних зусиль України, Франції, Польщі, Чилі, Німеччини та Люксембургу.

Зокрема, стрічка отримала нагороду в категорії “Фільми з Центральної та Східної Європи” і грошову винагороду – 10 тисяч доларів.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.