Ворог утримує у Чорному морі угруповання з 11 кораблів – ОК «Південь»

Джерело: Оперативне командування “Південь”

Станом на 9 серпня в зоні відповідальності Сил оборони півдня України оперативна ситуація залишається напруженою, але контрольованою. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено, ворог продовжує маневри та оборонні заходи.

Корабельне угруповання ворога розгорнуто в кількості 11 у Чорному морі. На бойовому чергуванні залишається підводний ракетоносій, спорядження якого – до 4 ракет типу “Калібр”.

Тоді як в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель, зазначили у пресслужбі ВМС ЗСУ.

Водночас у Середземному морі на бойовому чергуванні перебуває вісім ворожих кораблів, зокрема два носії крилатих ракет “Калібр”, загальний залп – до 24 ракет.

За добу, в інтересах РФ, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 19 суден, з них 4 рухалось з протоки Босфор;
  • до Чорного моря – 21 судно, з них 4 продовжили рух до протоки Босфор.

РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.