Естонія відправить Україні партію стрілецької зброї та боєприпасів, — міністр оборони Естонії

Джерело: Міністерство оборони Естонії

10 серпня уряд Естонії на засіданні Кабміну підтримав пропозицію міністра оборони Ханно Певкура про відправлення в Україну 150 одиниць стрілецької зброї та боєприпасів до неї.

“Україну необхідно підтримати проти тривалої агресії Російської Федерації. Ми знову знайшли спосіб для Естонії простягнути руку допомоги”, – сказав міністр оборони. 

Естонія надала Україні військову допомогу на суму понад 400 мільйонів євро. 

Раніше країна передала протитанкові ракетні системи Javelin, гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, обладнання зв’язку, польові шпиталі, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту та спорядження для військових.

“Російська Федерація не повинна отримати вигоди від агресії. Для цього прихильники України мають пришвидшити надання військової допомоги, а також покращити можливості власного ВПК”, – додав Ханно Певкур.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.