Від початку повномасштабного вторгнення росіяни здійснили понад тисячу атак на систему охорони здоров’я України

Джерело: Український центр охорони здоров’я

З лютого 2022 року російські загарбники здійснили 1 014 атак на медичних працівників, лікарні та іншу інфраструктуру охорони здоров’я.

Відтак, система охорони здоров’я України – медичні працівники, медзаклади та інша інфраструктура охорони здоров’я – зазнавала близько двох атак щодня від початку повномасштабного вторгнення Росії  в Україну.

Внаслідок  цих атак було вбито 148 медичних працівників, а внаслідок 414 атак — пошкоджено чи зруйновано лікарні та амбулаторні заклади.

Станом на 14 липня 2023 року зафіксовано:

  • 1014 атак на охорону здоров’я загалом;
  • 414 атак, які пошкодили або зруйнували лікарні;
  • 79 атак на автомобілі екстреної медичної допомоги;
  • 148 медичних працівників вбито;
  • 106 медичних працівників поранено ;
  • 57 атак на дитячі лікарні;
  • 40 атак на пологові будинки.

У центрі зазначили, що лікарня прифронтового міста в Донецькій області регулярно зазнає обстрілів від початку вторгнення. Востаннє обстріл цього медзакладу було зафіксовано у червні 2023 року.

Довідково. Вищезазначені дані наводить коаліція українських та міжнародних організацій, які відстежують та документують атаки на охорону здоров’я, —  eyeWitness to Atrocities, Insecurity Insight, Медійна ініціатива за права людини, Physicians for Human Rights та Український центр охорони здоров’я (UHC).

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.