У більшості областей дощі та грози: прогноз погоди на 11 серпня

Джерело: Укргідрометцентр

За даними синоптиків у п’ятницю, 11 серпня, більша частина України опиниться у полоні опадів.

Сьогодні майже у всіх областях – окрім Київської, Житомирської, Вінницької та Одеської – короткочасні дощі, грози. На Лівобережжі місцями значні опади, в окремих районах шквали 15-20 м/с та град.

Вітер переважно північний (у східних областях східний) 7-12 м/с.

Температура повітря у більшості регіонів коливатиметься від +21 до +26 градусів, лише на сході та на Одещині повітря прогріється до +29 градусів.

У Києві сьогодні хмарно з проясненням, без опадів. Вітер північний 5-10 м/с. Вдень у столиці +21…+26 градусів.

Фото: facebook.com/UkrHMC/

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.

Вчені з Університету Джорджа Вашингтона дійшли висновку, що чорний шоколад та інші продукти з какао можуть містити шкідливі метали, зокрема свинець та кадмій.