У британській розвідці прокоментували військові навчання Білорусі поблизу польського та литовського кордонів

Джерело: Twitter міноборони Великої Британії

Цього тижня у Білорусі стартували військові навчання. Британські розвідники припустили, навіщо їх проводять.

7 серпня міністерство оборони Білорусі оголосило, що 6-та окрема гвардійська механізована бригада (6 ОМСБр) проведе навчання в районі Гродно на північному заході Білорусі, поблизу польського та литовського кордонів.

У міністерстві пояснили, що навчання мають на меті врахувати досвід, отриманий російськими військовими в Україні.

Британські розвідники вважають, що до навчань приєднаються і радники ПВК “Вагнер”, які, власне, й навчатимуть білоруських військових.

“Ці спеціальні навчання, швидше за все, є частиною звичайного циклу підготовки білоруських військових. Базовий гарнізон 6 ОМСБр розташований в Гродно, і малоймовірно, що це формування наразі розгорнуто з засобами забезпечення, які йому знадобляться, щоб зробити його боєздатним”,- зауважили фахівці.

Водночас британські розвідники вважають, що Росія зацікавлена у тому, аби білоруські сили рекламувались як такі, що виступають проти НАТО.

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.