Цивільний літак турецької авіакомпанії випадково порушив повітряний простір України

Джерело: NRK

Літак турецької компанії BBN Airlines, який прямував з Осло до Анталії, 25 липня випадково залетів у закритий повітряний простір України.

Як повідомляється, маршрут літака зафіксовано на Flightradar24. В авіакомпанії також підтвердили, що рейс порушив початковий маршрут.

Після двох годин у повітрі літак відхилився від заданого маршруту. Він пролетів біля Закарпатської та Чернівецької області, коли зайшов у повітряний простір України. Після цього літак повернувся до повітряного простору Румунії.

В авіакомпанії пояснили, що їхньому Airbus A312-200 довелося змінити заданий курс через наближення шторму.

“Ми розуміємо занепокоєння, яке викликає цей інцидент, і гарантуємо, що будемо активно вживати заходів, щоб запобігти подібним випадкам”, – зазначив представник BBN Airlines в електронному листі.

24 жовтня Палата попереднього провадження II Міжнародного кримінального суду дійшла висновку, що Монголія не співпрацювала під час арешту і видачі Володимира Путіна всупереч положенням Римського статуту, чим завадила діяльності Суду.

Американська співачка Тейлор Свіфт 7 жовтня зʼявилась на матчі Chiefs Game з штучним ластовинням на обличчі, спричинивши стрибок продажів блискіток на 2500%.

Прокуратура міста Ґлівіце направила до суду обвинувальний акт проти фермера Пьотра Г. і його дочки Агати Г., які під час протесту фермерів у лютому в місті Ґожице (Сілезія) вивісили на тракторі прапор СРСР і банер, адресований Володимиру Путіну.

Лідер РФ Володимир Путін не пам’ятає розмов з експрезидентом США Дональдом Трампом, під час яких нині кандидат від Республіканської партії нібито погрожував завдати удар по Москві у відповідь на вторгнення в Україну.

23-річний журналіст з міста Кумасі у Гані Абдул Хакім Аваль побив світовий рекорд з найдовшого обіймання дерева.