Російські кораблі використовують цивільні судна як загородження — ОК «Південь» про нову тактику РФ

Джерело: телемарафон

Росіяни вдалися до нової тактики — вони створюють загородження з цивільних кораблів для захисту свого флоту. Причиною стали успішні удари по російських суднах.

За словами речниці ОК “Південь” Наталії Гуменюк, російські судна поки ховаються за південно-східним узбережжям Криму.

“Головне, що змінилось: вони утворили так званий район огляду суден, де збирають цивільні судна. Фактично, створюють собі бонове загородження, щоб не бути ушкодженими внаслідок атак”, — зазначила Гуменюк.

Росіяни усвідомлюють, що удари по них можуть повторитись.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.