Активісти закликають забезпечити безрецептурний продаж препаратів екстреної контрацепції

На сайті Кабінету міністрів України розміщено електронну петицію з закликом забезпечити безрецептурний продаж препаратів екстреної контрацепції.

В описі до петиції наголошується, що відпуск препаратів екстреної контрацепції за рецептом є порушенням репродуктивних прав жінок:

“Обов’язкова консультація лікаря для отримання рецепта затримує час прийому препаратів і робить їх менш ефективними. Також, через релігійність, некомпетентність деяких лікарів жінка взагалі може не отримати рецепт, а часу на пошук іншого лікаря вже не буде”.

Також у тексті петиції препарати екстреної контрацепції називають безпечним і ефективним способом доповнювати дію інших методів і допомогою жінкам, які постраждали від зґвалтування. А перешкоди у вільному придбанні препарату призведуть до зростання кількості абортів і народження небажаних дітей.

В компанії Tesla знову виникли проблеми з автомобілями Cybertruck з моменту запуску минулого року. У 2024 році автомобілі вже вп’яте відкликають.

Французький суддя скасував рішення у справі Домініка Пеліко, якого звинувачують у тому, що він присипляв свою дружину наркотиками та запрошував понад 80 інших чоловіків зґвалтувати її в їхньому домі протягом десяти років.

Американська акторка Сідні Свіні розповіла про переслідування з боку папараці, які фотографують її без згоди в її ж домі.

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Музичний стрімінговий сервіс Spotify знайшов розв’язання проблеми, коли користувач летить літаком, але забув завантажити свою музику.