Липень 2023 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень – NASA

Джерело: NASA

За даними вчених Інституту космічних досліджень імені Годдарда (GISS) у Нью-Йорку, липень 2023 року був спекотнішим за будь-який інший місяць у світовому температурному рекорді.

Загалом липень цього року був на 0,24 градуса Цельсія теплішим, ніж будь-який інший липень у звітах NASA, і він був на 1,18 C теплішим, ніж середня температура липня між 1951 і 1980 роками.

“Дані NASA підтверджують те, що буквально відчули мільярди людей у ​​всьому світі: температура в липні 2023 року зробила його найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень”, – сказав адміністратор NASA Білл Нельсон.

Частини Південної Америки, Північної Африки, Північної Америки та Антарктичного півострова були особливо спекотними, де температура піднялася приблизно на 4 градуси вище середнього.

“Зміна клімату впливає на людей та екосистеми в усьому світі, і ми очікуємо, що багато з цих впливів посиляться з продовженням потепління”, — сказала Кетрін Калвін, головна наукова співробітниця і старша радниця з питань клімату в штаб-квартирі NASA у Вашингтоні.

Зазначається, що липень 2023 року був не просто теплішим за будь-який інший липень, а найспекотнішим за всю історію спостережень, яка бере свій початок з 1880 року.

“Науці зрозуміло, що це ненормально. Тривожне потепління в усьому світі зумовлене, в основному, викидами парникових газів, спричиненими діяльністю людини. І це підвищення середніх температур викликає небезпечну екстремальну спеку, яку люди відчувають в усьому світі”, – сказав директор GISS Гевін Шмідт.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.