Польща готова до гібридних атак з боку РФ та РБ – глава Міноборони

Джерело: PolskieRadio

15 серпня міністр національної оборони Маріуш Блащак акцентував, що польські військові повністю забезпечені сучасним озброєнням. Та наголосив, що країна готова протистояти гібридним атакам з боку російського та білоруського режимів.

Блащак зауважив, що вже протягом тривалого часу Військо Польське дбає про безпеку своїх кордонів. І додав, що військові готові протистояти гібридним атакам російського та білоруського режимів, зміцненого присутністю так званої групи “Вагнер”.

Кожного дня кілька тисяч солдатів несуть там службу, щоб кожної миті бути готовими надати адекватну відповідь, — пояснив глава польського відомства.

Зауважимо, 15 серпня у Варшаві відбувся найбільший військовий парад Польщі з часів холодної війни, оскільки країна-член НАТО демонструє свою військову силу, що, як сподівається уряд, стане посланням для Росії.

День Війська Польського припадає на річницю Варшавської битви 1920 року, яка вирішила долю польсько-більшовицької війни.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.