Tesla представила у США дешевші версії Model S і Model X з меншим запасом ходу

Джерело: Reuters

14 серпня американська автомобільна компанія Tesla випустила дешевші варіанти свого седана Model S і позашляховика Model X із меншим запасом ходу в США, прагнучи збільшити продажі, оскільки високі витрати на позики перешкоджають попиту на дорогі електромобілі.

15 серпня акції Tesla впали на 2,6%, конкуренти також втратили позиції, оскільки інвестори стурбовані ціновою війною. Rivian подешевшав на 3,5%, а Lucid втратив 5,6%.

Tesla вже знизила ціни на свої автомобілі в США, Китаї та на інших ринках, віддаючи перевагу зростанню продажів над прибутком.

Нові моделі S і X “стандартного діапазону” коштують 78 490 і 88 490 доларів відповідно.

Модель S має запас ходу до 515 км, що менше, ніж у звичайних двомоторних і тримоторних версій, які пропонують до 652 км і 637 км відповідно. Модель X має запас ходу до 432 км, що значно менше, ніж його дорожчі версії, які пропонують до 560 км.

Обидві моделі матимуть такі ж батареї та двигуни, як і версії з двома двигунами, які коштують на 10 тис. доларів дорожче, але їх продуктивність і запас ходу будуть обмежені програмним забезпеченням, пояснив представник відділу продажів Tesla.

Інший торговий представник зазначив, що Tesla не планує пропонувати оновлення прошивки, аби розблокувати продуктивність у майбутньому.

Tesla повідомила, що нові варіанти будуть доступні для доставки з вересня по жовтень.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.