Окупанти пишаються «віджатими» підприємствами на ТОТ Запоріжжя

Джерело: Центр національного спротиву

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області гауляйтер Євгеній Балицький, представив росіянам “план розвитку регіону”.

Окупанти стверджують, що ця програма базується на “державно-приватному партнерстві”. Проте насправді це захоплення українських компаній, які росіяни пізніше “націоналізують” і передають своїм підставним особам.

Подальший план передбачає розкрадання промислових підприємств та вивезення активів до РФ. У випадку ресурсів чи фермерських господарств, то відбувається збагачення шляхом українських земель.

Також відомо, що окупанти готуються “легалізувати” розкрадання на тимчасово окупованих територіях, зокрема, видавати фальшиві ліцензії на видобуток корисних копалин.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.