Данія закликає Китай «розмовляти» з Росією щодо України

Джерело: Reuters

Міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен заявив у середу, 16 серпня, що планує попросити Китай зайняти твердішу позицію щодо України та поговорити з президентом Росії Володимиром Путіним про війну.

“Нам потрібно, щоб Китай зайняв сильнішу позицію. Путін не слухає європейських лідерів, але явно слухає Китай. Тому я хочу стверджувати, що Китай повинен говорити”, – сказав Расмуссен у Шанхаї на початку свого триденного візиту до Китаю.

Він додав, що обговорить Україну та двосторонню співпрацю у сфері зеленої енергетики з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї під час зустрічі в п’ятницю в Пекіні. У четвер він також зустрінеться з міністром торгівлі Китаю.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.