Обстрілами біля узбережжя Туреччини Росія перевіряє рішучість Ердогана, – аналіз Reuters

Джерело: Reuters

Аналітики вважають, що рейд Росії на судно біля узбережжя Туреччини є перевіркою рішучості президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, оскільки він намагається вмовити Росію повернутися до “Чорноморської зернової ініціативи”.

Російські війська здійснили наліт на базоване в Туреччині судно приблизно за 60 км від північно-західного узбережжя Туреччини.

Туреччина, що має другу за чисельністю армію в НАТО, публічно не прокоментувала інцидент.

Аналітики кажуть, що це перевірка рішучості президента Таїпа Ердогана, який запросив Путіна обговорити відновлення угоди, що захищала експорт зерна з України.

“Такий тип агресії, який здійснюється так близько до Стамбула, залишився безконтрольним і не поважає загальні права Туреччини. Мовчання Анкари є дивним, але свідчить про те, що вона все ще розраховує на відвідини Путіна та повернення до зернової угоди”, – сказав геополітичний аналітик Йорук Ісік.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.