На святкування Рош га-Шана до Умані хочуть приїхати понад 30 000 хасидів

Джерело: Державна служба України з етнополітики та свободи совісті

До Умані (Черкаська область) на святкування Рош га-Шана хочуть приїхати понад 30 000 хасидів, навіть попри те, що в Україні триває повномасштабна російсько-українська війна.

Державна служба України з етнополітики і свободи совісті провела засідання робочої групи щодо проблемних питань організації заходів, пов’язаних зі щорічним паломництвом брацлавських хасидів до могили Нахмана Брацлавського в Умані.

Традиційно на юдейський Новий рік тисячі хасидів зі всього світу з’їжджаються до могили свого цадика Нахмана Брацлавського.

Попри те, що у зв’язку із війною паломникам наполегливо рекомендували утриматись від поїздки до Умані, хасиди сприймають цей візит як свій релігійний обов’язок.

Приїзд такої кількості прочан у воюючу країну вимагає серйозних безпекових, логістичних, медико-санітарних та інших зусиль заходів з боку державних органів.

Про готовність прийняти понад 30 000 прочан поінформували представники міської й обласної влади, силових структур, прикордонники, дипломати, митники.

Першочергові питання, які наразі розв’язуються – це порядок вʼїзду та реєстрації, забезпечення безпеки паломників, доброустрій мікрорайону, умови проживання, харчування паломників, створення їм гідних умов для вираження своїх релігійних почуттів.

Фахівці ГУР спільно з Міністерством закордонних справ України посприяли евакуювання українців з території Сирії.

Netflix поділився першим поглядом на другий сезон серіалу “Венздей”.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 20 вересня, ще на семи напрямках фронту тривають боєзіткнення. З початку доби відбулося 190 боїв.

Знову збільшилась кількість поранених внаслідок обстрілу РФ Харкова. Наразі відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10 та 12 років.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів, повідомили Reuters у п’ятницю, 20 вересня, два американських посадовці.