Екснардепу від «ОПЗЖ» Іллі Киві, який закликав до ведення війни в Україні, повідомили про підозру

Джерело: Офіс генерального прокурора

Екснардепу від забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя” Іллі Киві повідомлено про підозру за пропаганду війни та дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу.

Йому інкриміновано публічні заклики до агресивної війни та дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ст. 436 та ч. 3 ст. 109 КК України).

За даними слідства, колишній народний обранець протягом січня-лютого 2022 року опублікував у своєму telegram-каналі матеріали, які містять публічні заклики до ведення агресивної війни в Україні і зміни шляхом війни встановленого в країні конституційного ладу.

Згідно з висновком експертизи, його висловлювання мають пропагандистський характер, формують у суспільстві проросійські та антиукраїнські настрої і містять ознаки інформаційного впливу, спрямованого на підрив української державності.

Зараз підозрюваний переховується від правосуддя на території держави-агресорки.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.