На Київщині провели навчання для волонтерів Червоного Хреста (фото)

Джерело: Букви

18 серпня в селі Козин Київської області відбулась щорічна зустріч волонтерів загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста.

Фото: Букви

У Червоному Хресті України зазначили:

“Волонтери загонів швидкого реагування – ті, хто одними з перших прибувають на місця надзвичайних ситуацій; хто евакуює з-під обстрілів та транспортує до безпечніших місць маломобільних людей; хто доставляє гуманітарну допомогу людям туди, де ускладнено через небезпеку логістику”.

Волонтери відпрацювали один зі сценаріїв вибуху, де постраждалим надають першу медичну допомогу.

Фото: Букви

Фото: Букви

Фото: Букви

Зібрались понад 90 волонтерів загонів швидкого реагування з усієї країни, щоб обмінятися досвідом, розібрати різні надзвичайні ситуації, вдосконалити навички та отримати більше нових знань. 

Фото: Букви

Фото: Букви

Під час зустрічі також відбулися тренінги з мінної небезпеки від фахівців з ДСНС України та хімічних, біологічних, радіаційних, ядерних загроз від партнерів з Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. 

Фото: Букви

Італія передасть другу систему протиповітряної оборони SAMP-T в Україну для відбиття російських ракетних атак вже найближчим часом.

Джерело: пресслужба поліції Києва. У Києві поліціянти спільно зі співробітниками СБУ затримали 16-річного студента, який…

Щонайменше 12 осіб загинули через повені в Центральній Європі, зокрема в Румунії, Польщі, Австрії та Чехії. Цього тижня очікуються ще катастрофічніші погодні умови.

Російські війська просунулися на Сіверському, Покровському напрямках і під Вугледаром Донецької області. Також ворогу вдалося відвоювати населений пункт у Курській області РФ, де українські сили також мають просування.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 15 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 137 бойових зіткнень. Найбільша кількість боїв відбулася на Покровському та Курахівському напрямках.