У Чорному морі росіяни утримують 6 кораблів, ракетоносії відсутні – ВМС ЗСУ

Джерело: ВМС ЗСУ

Станом на ранок 19 серпня у Чорному морі російські окупанти утримують на бойовому чергуванні 6 кораблів, ракетоносії – відсутні.

Зокрема, у Середземному морі – 8 ворожих кораблів, зокрема два носії крилатих ракет “Калібр” загальним залпом до 24 ракет.

Натомість в Азовському морі на бойовому чергуванні – один ворожий корабель, ракетоносії – відсутні.

За добу, в інтересах РФ, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 11 суден;
  • до Чорного моря – 21 судно, з них 2 продовжили рух з протоки Босфор.

У ВМС ЗСУ наголосили, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Зазначимо, що в Україні триває 542-га доба широкомасштабного російського вторгнення. За цей період часу українські захисники знищили більш як 257 тисяч російських окупантів.

Зокрема, Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 1 удар по ворожому зенітно-ракетному комплексу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 4 артилерійських засоби на вогневих позиціях, 2 пункти управління та 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.