Окупанти вдарили ракетою по приміщенню у Чернігові, де проводилась виставка дронів: про це знала обмежена кількість осіб

Джерело: Facebook Марії Берлінської

19 серпня російські окупаційні війська завдали ракетного удару по центру Чернігова. Згодом стало відомо, що саме сьогодні тут відбувалась виставка дронів. Водночас за даними організаторки виставки, громадської діячки та волонтерки Марії Берлінської, про місце та час виставки знала обмежена кількість осіб.

Вона зазначила, що коли в області оголосили повітряну тривогу виставка зупинилась, а всіх учасників декілька разів закликали пройти в укриття.

Водночас частина відвідувачів вирішили пити на вулицю.

“Всі хто пішли в укриття цілі. Я особисто зайшла в укриття за хвилину до удару”, – додала Берлінська.

За її словами, захід було офіційно узгоджено заздалегідь, а місцева влада надала для цього відповідне місце.

Анонс про виставку опублікували у публічному доступі, водночас контректне місце проведення назвали лише зареєстрованим учасникам за декілька годин о початку.

Всі дані щодо учасників надано відповідним органам.

“Зараз працюємо з СБУ надаємо всі необхідні дані для оперативного розслідування. До цього за погодженням з місцевою владою заходи проводились в Києві, Львові, Дніпрі, Харкові”, – наголосила волонтерка.

ДОВІДКА: Вранці 19 серпня російські окупаційні війська вдарили ракетою по Чернігову. За даними місцевої влади, імовірно, окупанти завдали удару балістичною ракетою. Президент України Володимир Зеленський показав наслідки воєнного злочину росіян.

  • За попередніми даними станом на 13 годину унаслідок ракетного удару росіян по центру постраждало 42 особи.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.