У Росії «Райффайзенбанк» запровадив комісію 50% на переказ доларів з інших банків

Джерело: The Moscow Times

У Росії “Райффайзенбанк” оголосив про зміни умов валютних переказів, а саме запровадив комісію 50% за переказ доларів з інших банків.

Зміни у банку відбудуться з 1 вересня. За власними даними “Райффайзенбанку”, він забезпечує половину всіх зовнішніх платежів у російській економіці.

Мінімальний розмір комісії – 1 тисяча доларів, утім, не більше суми надходження. Зокрема максимальний — $10 000.

Подібна комісія діяла в банку з кінця липня, але тільки для клієнтів-фізособ. Розмір комісії було обмежено у 500 доларів. Тепер нові умови поширюються на всі вхідні перекази малого та мікробізнесу (юросіб та ІП).

У банку пояснили рішення тим, що вони змушені обмежувати кількість вхідних переказів у доларах у зв’язку зі зміною ринкових умов. Зокрема він рекомендує використовувати інші способи отримання платежів.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.